Carlstad Crusaders

Carlstad Crusaders är ett av de främsta lagen inom amerikansk fotboll i Sverige, då det är det lag som hittills har vunnit Superserien flest gånger – sammanlagt åtta gånger har de placerat sig på första plats i serien.

Som namnet antyder har laget sitt hem i Karlstad, där de tränar på Tingvalla IP. Laget (och föreningen) bildades år 1991. Då hade dock laget redan varit aktivt i ett år under namnet Forshaga Crusaders, och till och med hunnit spela en match med detta namn (som de vann). Laget kunde dock inte få en egen träningsplan i Forshaga kommun, varför laget och hela föreningens verksamhet flyttade till Karlstad, och bytte namn.carlstad_crusaders_2012-04-21a

Bara ett år efter att Carlstad Crusaders hade bildats deltog de för första gången i en officiell serie, som då var division 2 västra. Det var ännu en bit kvar till lagets topplaceringar i Superserien. Deras resa dit började dock bra, då laget placerade sig på en andraplats i division 2, vilket gjorde att de fick spela en kvalmatch mot Norrköping Panthers för att kvala in i division 1 – en match som de vann. Kommande säsong spelade Carlstad Crusaders med andra ord i division 1. Åren därefter placerade sig laget bra i division 1, men lyckades inte vinna och ta sig vidare. Först år 1997 vann Carlstad Crusaders kvalmatchen till Superserien, då de spelade mot Arlanda Jets. År 1998 gjorde Carlstad Crusaders således premiär i Superserien, och år 2003 vann de serien för första gången. Åren därefter har varit en tät kamp mellan Carlstad Crusaders, Stockholm Mean Machines och Tyresö Royal Crowns, men Carsltad Crusaders är som sagt det lag som har vunnit serien flest gånger. Dessutom har de vunnit SM-guld de senaste sju åren.

Om ditt barn vill börja spela amerikansk fotboll, för att en gång kunna vara med i ett lag som Carlstad Crusaders, är det inte bara viktigt att köpa all den utrustning som behövs för att utöva sporten, utan också att barnet har ordentliga ytterkläder för att kunna åka till och från träningarna utan att bli förkyld, och därmed missa viktig träningstid. På Kidsbrandstore.se hittar du ytterkläder från märket Parajumpers för barn, som passar alla väder.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

saturation