Filmen The Blind Side

The Blind Side är en amerikansk film från 2009 inom genren biografisk drama-sportfilm. Regissören är John Lee Hancock och i huvudrollerna ser vi Sandra Bullock, Quinton Aaron och Tim

En film om amerikansk fotboll

McGraw. Manuset baseras på biografin “The Blind Side: Evolution of a Game” skriven av Michael Lewis. Den handlar om ynglingen Michael Ohers omskakande liv innan han blev en känd amerikansk fotbollsspelare. Filmen handlar om Michael Oher, han är en hemlös afroamerikans kille i tonåren som kommer från ett trasigt hem. När Leigh Anne Tuohy, mamman i familjen Tuohy – spelad av Sandra Bullock, ser honom ensam på vägen bjuder hon hem honom för Thanksgiving. Hos familjen som är välbärgad och har det väldigt gott ställt får Michael hjälp att bli bäst på det han gör, spela amerikansk fotboll!

Michael Oher är en storväxt, afroamerikansk yngling från slummen i Tennessee. Han har inte gått i någon riktig skola och lever ensam på gatan, så hans mamma har drogproblem. Michael väljer att hellre vara hellre vara hemlös än bor på fosterhemmet han rymt ifrån. Det tar inte lång tid förrän familjen börjar tycka om deras gäst och som inom en snar framtid får en permanent plats i familjens hem. De gör allt för att deras nya familjemedlem ska trivas och han passar väldigt bra in i den rika, ofelbara och perfekta familjen. Det är en feelgood film som inte borde undgått någon! Sandra Bullock vann flera priser för filmen, bland annat en Oscar för bästa kvinnliga huvudroll, Golden Globe, Critic’s Choice Award, People’s Choice Award och Screen Actors Guild Award. Man kan verkligen förstå att hon vann så många priser för hon gör nämligen en riktigt bra roll när hon plockar upp Michael, vad som kan vara i en läcker Hyundai bil, och öppnar upp sitt hem för honom. Filmen var även nominerad till bästa film vid Oscarsgalan år 2010.

Amerikansk fotboll

Män som spelar amerikansk fotboll

Om du söker en uppmuntrande film som handlar om både medmänsklighet och generositet, så är The Blind Side antagligen något för dig. Filmen är mycket värmande och det är en fin historia – den sorten som kan framkalla både de fånigaste leendena och tårar. Du kan gråta både för att det är lite sorgligt och för att det är så fint och lyckligt. Det bästa av två världar när det kommer till film! Man kan definitivt säga att The Blind Side är en av sommarens bästa filmer på Netflix och det finns inga undanflykter för att inte se den. Tänk en regnig sommardag med en god vän och något gott att äta och dricka, kan det bli bättre än så? Låt denna verklighetsbaserade historia om Michael Oher få oss alla att tro att människor kan vara lika osjälviska och vänliga som familjen Tuohy, och att filmen inte förändrat historien för mycket. Det är nämligen värmande att se att det finns goda människor som vill hjälpa andra upp från rännstenen och möjliggöra karriärer som är helt ofattbara. Man kan säga att lycka leder till framgång!

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

saturation