Politisk protest från Mike Evans under nationalsången

Amerikansk fotboll är en enormt stor sport i USA. Det är den mest populära sporten och har anor från1869 då den första matchen spelades mellan Princeton och Rutgers. Från början fanns 25 män från varje lag på plan men med tiden har antalet minskat. Nu för tiden är det 11 spelare från varje lag vid varje match. NFL är proffsligan för amerikansk fotboll och 32 lag tävlar i ligan. På senare tid har fler och fler spelare i NFL vägrat att ställa sig upp när nationalsången spelas inför matcherna för att protestera mot orättvisor.

Spelare vägrar att stå upp

Amerikanska fotbollsligan har sett många politiska protester från spelare under året och den senaste protesten kommer från spelaren Mike Evans. Han spelar för Tampa Bay Buccaneers och det var under matchen mot Chicago Bears som Mike Evans gick ned på knä i stället för att stå upp under nationalsången. Han gjorde detta för att markera sitt missnöje mot att eventuellt få Donald Trump som president över USA beroende på hur valet skulle gå. Evans har kommenterat efteråt att han inte är speciellt politiskt insatt men hans åsikt är att om Trump vinner valet, då är det något som är fel med USA.

Flera spelare protesterar

Det har funnits flera spelare på sista tiden som har protesterat mot något som de anser vara orättvist och fel. Förutom Mike Evans har en spelare som heter Colin Kaepernick också protesterat genom att vägra att stå upp under nationalsången. Han spelar för San Fransisco 49ers och det var strax före en match som han visade sitt missnöje med hur minoriteter i USA behandlades. Han protesterade också mot polisbrutalitet mot svarta människor som har visats på nyheterna många gånger de senaste åren. Kaepernick förklarade att det måste bli ändring på hur minoriteter ses som andra klassens medborgare och att polisbrutalitet måste straffas som vilket brott som helst.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

saturation