Stora NFL-stjärnor

Med tanke på att amerikansk fotboll är en sport som lockar miljoner amerikaner till såväl arenor som tv-soffor liksom ännu fler än så runt om i världen är det knappast märkligt att sportens bästa spelare blir megastjärnor. Oavsett vilken position det handlar om gäller regeln att om du är tillräckligt bra för att få uppmärksamhet kommer du också att få det – i massor. Med löner i mångmiljonklassen och enorma sponsorkontrakt är NFL-stjärnorna några av de mest påpassade i hela USA. Här är tre av de bästa spelarna i ligan just nu.

Rob Gronkowski spelar som tight end för storlaget New England Patriots, vilket innebär att han har en position långt fram på planen. Det är hans uppgift att fånga bollen och springa med den ända in i målområdet. Det är något han har skött med den äran. Redan som college-spelare syntes hans talang och de flesta NFL-lagen drömde om hans signatur. Det blev Patriots som fick den och det har de inte behövt ångra. 2015 ledde nämligen Gronkowski sitt lag ända fram till SuperBowl där de också tog hem den slutgiltiga segern. Därutöver har Gronk, som han kallas, vunnit otaliga individuella utmärkelser.

Carlstad_Crusaders_2012-04-21aEn annan duktig NFL-spelare är DeMarco Murray. Han spelar som running back, vilket innebär att han behöver ha en enorm snabbhet och styrka för att kunna ta sig igenom motståndarförsvaret. Det är något som Murray besitter i överflöd. Han påbörjade sin NFL-karriär med Dallas Cowboys och det gav honom möjligheten att vinna SuperBowl både 2013 och 2014. Det senare året fick han också en rad olika utmärkelser, där priset som NFL:s bäste offensiva spelare lär ha varit det mest prestigefyllda.

När det gäller NFL-legendarer går det inte att undgå att nämna Peyton Manning . Han har länge varit ett av NFL:s mest ikoniska ansikten tack vare hans förmåga att kasta både långt och pricksäkert som quarter back. Nu har Manning nyligen avslutat sin karriär, men under sin aktiva tid var han en av de mest framgångsrika spelarna genom tiderna och han slog flera av ligans rekord. Han fick passande avsluta karriären med en SuperBowl-titel med laget Denver Broncos.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

saturation