Philadelphia Eagles

Philadelphia Eagles är en professionell amerikansk fotbollsfranchise baserad i Philadelphia, Pennsylvania. Eagles tävlar i National Football League som National Football Conference i East

Ett lag snackar ihop sig

division. De är de försvarande Super Bowl-mästarna. The Eagles har vunnit Super Bowl LII, deras fjärde NFL-titel efter att ha vunnit 1948, 1949 och 1960. Franchisen bildades 1933 som ersättare för Frankford Yellow Jackets som gick i konkurs. Efter att en grupp ledd av Bert Bell säkrade rätten till en NFL-franchise i Philadelphia. Laget är även känt för att ha extremt trogna fans som gör allt för att sitt lag ska vinna.

Laget har en intensiv rivalitet med New York Giants. Denna rivalitet är den äldsta i NFC East och är bland de äldsta i NFL. Det rankades av NFL Network som nummer 1-rivalitet av all-time och Sports Illustrated rankar det bland topp 10 NFL-rivaliteter i historien. Enligt ESPN är det en av de starkaste och mest välkända rivaliteter i NFL. De har också en bitter rivalitet med Dallas Cowboys, som har blivit mer profilerad sedan 1960-talet, liksom en historisk rivalitet med Washington Redskins. På enklare.se kan du hitta bra lån så att du kan åka och se en match live!

Deras rivalitet med Pittsburgh Steelers är en annan bitter rivalitet daterad 1933, som för det mesta härrör från de två lagens status som från motsatta ändar av samma stat. Laget ligger konsekvent bland de bästa i ligan och har sålt ut varje match sedan 1999 års säsong. I en undersökning gjord av Sports Illustrated av 321 NFL-spelare valdes Eagles fans som de mest skrämmande fansen i NFL.

Vinner SuperBowl

National Football Conference (NFC) mästarna Philadelphia Eagles besegrade mästarna från (AFC) och försvarande Super Bowl LI-mästare New England Patriots med 41-33, för att vinna sin första Super Bowl och deras första NFL-titel sedan 1960. Matchen spelades den 4 februari 2018 på US Bank Stadium i Minneapolis, Minnesota. Det var andra gången som en Super Bowl spelades i Minneapolis, den nordligaste staden som någonsin stått värd för evenemanget, efter Super Bowl XXVI på Metrodome under 1991 års säsong och den sjätte Super Bowl i en stad med kallt klimat.

Kamp om bollenNew England avslutade den reguljära säsongen med en AFC-bästa 13-3-rekord, sedan förlängde sina rekord med Super Bowl-framträdanden till tio, deras tredje på fyra år och deras åttonde under ledning av huvudtränaren Bill Belichick och quarterbacken Tom Brady. Philadelphia avslutade också den reguljära säsongen med en NFC-bästa 13-3-rekord, men gick in i slutspelet som underdogs.

Efter att ha startat med quarterbacken Carson Wentz som skadades sent under den reguljära säsongen. och ersattes av backen Nick Foles. Ändå avancerade The Eagles till deras tredje Super Bowl final, som tidigare förlorat mot Oakland Raiders i Super Bowl XV och till Patriots i Super Bowl XXXIX. Men till slut så gick de hela vägen och vann Super Bowl 2018. Detta efter en lång säsong med många skador och motgångar. Särskilt viktigt var det för dem att vinna i Minnesova eftersom deras fans hade varit elaka och gjort allt de kunnat för att The Eagles skulle förlora.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

saturation