Spela amerikansk fotboll i USA

Amerikansk fotboll är en sport som vuxit sig allt större de senaste åren. I en del länder har det blivit så populärt att fotbollsligor har skapats, och Sverige är ett av dessa länder. Dock har den amerikanska fotbollen inte kunnat ta över den vanliga fotbollen i Europa. Därför är den amerikanska fotbollen fortfarande störst i USA och om man vill bli proffs finns det bara en liga att spela i. Därför kommer denna artikel ta upp en del viktiga punkter om man funderar på att satsa på en karriär inom amerikansk fotboll och flytta till USA.

En lång flytt

Det första man bör tänka på innan man satsar på en karriär inom amerikansk fotboll är att det är väldigt långt att flytta till USA, oavsett som det handlar om öst- eller västkusten. Därför är det otroligt viktigt att anlita flytthjälp för att se till att allt sköts på rätt sätt. Som tur är finns det flyttfirmor som kan hjälpa till både lokalt i Sverige, men också i USA när bohaget anländer. Dessutom är USA ett väldigt dokumentationskrävande land, vilket i sin tur gör att allt verkligen måste nedtecknas ordentligt innan något skeppas till USA.

Amerikansk fotboll på elitnivå

Oavsett vilken sport det handlar om kräver det att utövaren blir väldigt duktig för att få spela i den högsta ligan. Amerikansk fotboll är inget undantag och som utlänning kan det vara svårt att få spela i den högsta ligan som heter NFL. Detta är dock inget som bör stoppa en om man har en dröm, men hårt arbete kommer att krävas. Anledningen till detta är att amerikansk fotboll är otroligt populär i USA, framförallt bland ungdomarna. Nästan alla universitet har nämligen lag som tävlar mot varandra under universitetsåren. Konkurrensen på denna nivå är redan otroligt hård och matcherna kan till och med dra flera tusen människor som åskådare. På så sätt får spelarna väldigt bra möjligheter att förbereda sig för en karriär inom NFL, vilket inte är möjligt i Sverige på samma sätt.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

saturation